Monday, July 09, 2007

Untuk anak mama tersayang...

Terima Kasih sayang… itu sahaja yang mama boleh katakan.. terima kasih kerana baby mama tinggal di dalam perut mama walaupun sekejap. Tanpa mengucapkan selamat tinggal pada sayang, mama terpaksa merelakan baby mama pergi… walaupun sebenarnya mama teringin sangat nak dengar baby mama menangis, ketawa, merasa tendangan sayang mama dalam perut mama, berbual-bual dengan sayang mama semasa sayang mama dalam kandungan, mama juga teringin membawa baby mama selama sembilan bulan dalam kandungan…dan lebih dari itu mama ingin sekali memeluk baby mama…. Mama tak kisah badan mama sakit, mama tak kisah kalau terpaksa hadapi pening-pening n muntah-muntah… demi baby tersayang… mama rela… mama sanggup.. sebab mama tahu baby adalah kekuatan mama… tapi tuhan lebih sayangkan baby…

Tapi hari minggu yang lalu doctor dah pun mengesahkan baby mama tak dapat diselamatkan untuk tinggal dalam perut mama lagi… baby mama dah keluar tanpa sempat mama kucup dan mama ucapkan selamat tinggal… terlalu sayang mama dengan baby sampaikan mama hanya mampu menangis dan menangis… hati mama meronta-ronta menagisi baby yang pergi…Papa dengan tenang memujuk mama supaya mama merelakan baby pergi… Allah lebih sayangkan baby…Walaupun berat dalam hati mama ni.. mama merelakan baby pergi sayang… Ketahuilah sayang, Mama n Papa terlalu sayang dengan baby...InsyaAllah kita akan berjumpa di akhirat nanti… Amin…

7 comments:

iezahnet said...

k.Ecah, true stori ker nih?? eh?? i'm sori to hear that...

myishah said...

yuppp... i juz recovered frm depress... sedih sangat

aniza said...

my dearest kak ecah...

i know how u feel...kuatkan semangat ek. Yang pergi biarkan berlalu. Hope for the best & ready for the worst. I love you always ;) InsyaAllah tak lama lagi akan ade rezeki yang lain.

Atosh said...

Kakak lepas abis pantang nanti.. banyakkan makan buah.. specially buah kurma tau.. jaga kesihatan..insyallah ada rezaki lg

m y a l i s h a said...

Thanks...insyaAllah kita cuba kuat kan semangat... thanks hawa, niza n atosh...

aniza said...

atosh tu ko kenal tak kak ecah...wan tut tu ;) hik hik hik

m y a l i s h a said...

aku kenal atosh...