Wednesday, July 18, 2007

Mood Swings

Salams 4 all..

Semalam aku buat checkup kat clinic.. actually bukanlah checkup apa sangat the doc juz want 2 consult me… after all, doc tu lah yg jadi specialist utk aku selama ini.. Nama dia Doc Vanaja, a female Indian Lady… She is very nice person… mana x nya.. consultation fees je S$50.00 mestilah consultationnya pon panjang lebar.. she kept comforting me since wat happen last week.. Mula-mula tu aku ok je.. after dia keluarkan my medical record.. aha.. aku nangis lagi… sebab kat situ ada tertulis segalanya ttg my previous record wit my bb..

Then after that… the nurse give me folic acid medicine.. hve to take it once a day..balik rumah je aku mcm sikit moody.. entah kenapa.. effect drp kat clinic tadi agak nya.. sampai la pg ni sku still moody sampai hubby Tanya aku kenapa aku tetiba “mood swings”… Bukan nya aku sengaja buat camtuh… ntah ler.. may b aku masih ada rasa sedikit kepiluan selepas apa yg telah berlaku n apa yg sedang aku hadapi sekarang ini..

Kadang2 sesetengah manusia tak faham apa yang kita sedang lalui… kalau boleh diorang nak kata “PADAN MUKA KAU”… entahlah.. konon2 nak tunjuk simpati tapi disebaliknya terselit bicara yang memang membuatkan aku rasa sedih n pilu sekali.. nak ceritakan pada sapa semuanya yg berlaku??? Dulu bila aku tertekan, aku luahkan pada Sally.. dia faham apa yg aku lalui n dia cuba menjadi a very good listener 4 me… n she doesn’t comment anything…juz listen.. at least ada org yg boleh dengar apa yg aku nak cakap.. bukan x nak cerita dengan family cuma aku rasa ianya terlalu complicated utk diceritakan pada family… Sekarang ni apa yang aku boleh buat menangis je la dengan sepuas-puasnya dan simpan la segala kesedihan itu bersendirian… Hanya Allah sahaja yang tahu… dan biarlah Allah sahaja yang membalasnya..

Dulu masa aku baru tahu yg aku preggy.. aku langsung tak kisah apa yang org lain cakap… 4 me.. biarlah.. yg penting aku akan jadi seorang ibu dan aku nak bb aku sentiasa dengan aku n sihat… n mmg benar masa tu aku rasa happy je..bb adalah kekuatan aku… tp sekarang lain la… dah la aku melalui satu insiden yg perit… ditambah pula dgn simpati yg x mcm simpati dari sesetengah manusia yg memang tak pernah merasai apa yg aku lalui…

Aku sendiri tak tahu bagaimana harus aku hidup dan berapa lama aku harus hidup berterusan seperti apa yg aku lalui sekarang… dan aku tahu segala yag aku terima dan aku sanggup lalui sampai sekarang ni berasaskan satu sebab.. sebab aku terlalu sayangkan suami aku… He is my everything… Aku mohon pada Allah SWT… Agar dapat berikan aku kekuatan seperti sebelum ini, memberi kebahagiaan utk aku dan suami hingga ke akhir hayat dan memberi keimanan yg teguh pada aku dan suami…Aminnn…

4 comments:

Atosh said...

Salam.. Kak Echah lapangkan dada, tabahkan ati. tulah namanya dugaan idup.. kt pun tau camne nak ckp ngan akak, tp bila ingat masa kt muda2 dulu, kat saujana.. sedey la nape dugaan sebegini berat utk kechah.

m y a l i s h a said...

kdg2.. mcm pasrah je dgn ketentuan yg telah ditetapkan olehNya..

biarlah manusia-manusia itu nak kata apa.. yg oenting pada kita.. hb kita bahagia dsamping kita n kita bahagia dengannya..

manusia-manusia itu x faham apa yg kita sedang lalui..

aniza said...

kakak...hidup untuk sendrik jer...jangan hirau ape orang lain nak kata...huhuuu tgk cam aku...sume nak mintak nasik minyak pun aku wat dunno jer...yg penting kite hidup hepi hepi kan kan kan...hik hik hik.

dah la kakak...toksah sedey sedey lagi eh. past is past. Muuahhhh!!

Redhzuan Daniel said...

yo!