Tuesday, April 24, 2007

Last Weekend Stories...

huhuhu... last Saturday (210407), i spent my time at home.. Well, actually not all the time lah coz at 6 my hubby n me went to umrah n haji class for free at Masjid Assyakirin...

Actually i've planned 2 cook nasi lemak kukus since my dad in law have asked my maid before about that nasi lemak kukus... but then on that morning my sister in law said that we no need to cook 4 that day coz our imported chef will masak 4 us... wahhhhhhh. The menus was Bolognese Spegetthi n Brownies... Yum yum yum...


Actually our imported chef tu tinggal kat sebelah block je... Diorang tu my niece.. Julaizah n her sister Fida (sorry la fida, i cant find ur pic lah...) eventhough both of them stil young tapi... diorang ni memang pandai masak... sedap pulak tu... puas aku makan brownies n spegethhi tu...



Then at 6pm on the same day my hubby n me went to masjid Assyakirin mosque to learn haji n umrah course... menarik jugak... actually we went 4 that course as for prepared ourselves 4 future.. manalah tahu ada rezeki nanti... after solat isyak at the same mosque... kitaorg makan sate... MAKAN LAGI!!!!

Now... cerita for last sunday(220407) plak .... after solat subuh as usual my hubby n me go for a walk kat area block ni jugak but kalau nak kira pergi balik arround 3km kitaorang berjalan... BTW, bukannya berjalan lenggang kangkong ye... berjalan untuk keluarkan peluh n toxin from body... actually aku nak jogging but atas nasihat doctor, i cant joging n cycling, if want 2 exercise juz walking is enough 4 me...

Then after walking we went to breakfast at nearest restaurant... makan mee siam... sedap mee siam ni... kalau kat JB tak ada jual mee siam ni... But normally Johorean tahu pasal mee siam ni.. mee hon goreng biasa but ada kuah masam-masam manis... sedap tau... insyaAllah nanti kita masukkan recipee kat blog ni...


After makan we walk for another 30 mins then exercise kat bawah block since bawah block aku tu ada exercise equipment... so senang sikit... macam ala-ala kat gym gitu... after 30 mins exercise my hubby n me pun balik rumah n bersihkan diri then berehat...

Then petang we went to window shopping kat Jurong Point n IMM kat Jurong jugak lah... Then we try makan kat IMM shoping center... makan Long John Silver... Fast food yang berasaskan sea food.. not bad sedap jugak... we bought one meals n eat together... yummy... thats how I fulfill my time for last weekend... hahahaha.... The Makan Weekend actually...

No comments: