Wednesday, June 28, 2006

Setelah sebulan


he he he... dah sebulan aku jadi wife orang... hmmm so far ok je... SERONOK KAWEN??? @ BEST KE KAWEN???? ni la soalan yang banyak ditanya pada aku after aku start kerja semula. bukan je kengkawan yg tanya student aku pun ada gak yg tanya... :) ada gak yg sms soklan yang sama... :)

hmmmm SERONOK n BEST KE KAWEN???? jawapannya depends pada seseorang tu... 4 me yang baru je kawen... lebih kurang sebulan, memang la best n seronok sebab dah ada teman hidup. Teman hidup yang boleh share segalanya, yang boleh dengar cerita-cerita aku... cerita-cerita lucu ke... cerita-cerita sedih ke... cerita-cerita bodoh pun ada... n ada teman hidup yang boleh bermanja, bagi pendapat n nasihat. Thanks dear, i really appriciate it. Paling seronok aku rasa, dapat solat berjemaah bersama dengan dear n setiap kali habis solat aku akan salam dear n dear will kiss me :) ... itu part yang paling bahagia bagi aku.

Reposibility... biasa la even b4 we get married pun memang dah ada resposibility. u have 2 resposible 2 urself, 2 parents etc. so 4 me benda tu biasa dalam hidup nih.

Sekarang ni aku TERPAKSA tinggal di JB semula... semuanya disebabkan application PR aku. Application ni ambil masa paling MINIMUM 3 BULAN, n dalam tempoh application tu plak aku diberi masa maksimum 60 hari je tinggal kat S'pore. :( Then, officer tu kata utk memudahkan aku, dalam masa menunggu PR aku tu di approve kan, they suggest me to apply "long term visit pass(LTVP)" lebih kurang macam VISA lah... n LTVP nih amik masa minimum sebulan utk diapprovekan... So, dalam tempoh tersebut aku TERPAKSA lah tinggal kat JB.

Sedih tinggalkan dear kat S'pore. But, anyway 4 temporary only. Hopefully sekejap je.. n me, always mish u so much while i'm in JB... mish u Dear... ;)

4 comments:

Redhzuan Daniel said...

suka? suka tk? weekend hwife ke uols?

i - s h a h said...

sukaaaa... walaupun weekend hwife... everyday i miss him... bagus apa....

Puteri Tg.Malim said...

rindu rinduaan lah nyer...sayang bini tinggal tinggalkan,,,sayag anak tangan tangan kan,,,wan,ko bila lg??!!

lea said...

takperlah kak e-cah...dok jauh2 nie makin rindu tau....lagi best duk jauh2...tapi kene tahan sket la...rindu sangat2 kan...