Wednesday, May 03, 2006

Kurang sebulan...

Hmmm... saja tangan aku gatal nak menaip lelebih arini... insyaallah kurang lagi sebulan aku akan bertukar status... status: berkahwin... bila dah bertukar status plak banyak yang aku harus sedia... ye lah bukannya mudah nak jadi status isteri. Banyak benda yang perlu difikirkan.

Kalau sekarang nih aku nak kemana-mana aku sendiri buat keputusan... kurang sebulan lagi aku perlu minta izin...

Kalau sekarang basuh baju untuk diri sendiri... kurang sebulan lagi basuh baju untuk dua orang...

Kalau sekarang ni aku malas nak masak untuk diri sendiri... kurang sebulan lagi kena belajar lah jadik rajin untuk masak walaupun badan terasa malas...

macam-macam lagi lah sebenarnya yang akan bertukar dalam hidup aku kurang sebulan lagi... Actually aku itulah sebenarnya sebahagian tanggungjawab yang harus aku pikul selepas bergelar "isteri".

TAKUT??? takut la jugak... sebab aku kawen dengan orang luar Negara tapi dekat je dengan JB.. Selain kena bersedia jadi isteri... aku kena jugak bersedia dengan environment yang baru.. sebab lepas kawen aku akan ikut bakal suami aku dan tinggal bersama dia... ye la kan orang kata tempat isteri disisi suami... satu environment yg lain dari apa yang aku lalui sekarang... semua tu aku kena bersedia...

KERJA??? Isyaallah aku still akan bekerja kat CosmoJB nih... tapi tak tau sampai bila... So far tak ada halangan dari bakal suami aku... and so far he is very understanding person... dia benarkan aku kerja kat sini... cuma persoalannya... sampai bila aku tahan berulang alik dari singapore ke JB... sampai bila aku tahan dengan keadaan begini... Persoalan ini lagi membuatkan aku takut... ye la.. kalau sekarang nih aku balik kerja n penat aku terus tengok TV n kadang-kadang mandi n terus tidur ... tapi kurang sebulan dari sekarang kalau penat macam mana pun aku kena sediakan apa yang patut untuk hubby... hmmm aku selalu berdoa hopefully aku boleh lalui semua ini dengan tenang... insyaallah...

Yang penting aku amat bersyukur kepada-Nya kerana mempertemukan aku dengan dia yang tersayang...

9 comments:

Ida Puteri said...

wahhhh....pjgnyer citer.iyelah kak ecah,kalo dulu balik keje bole baring2 ,sembang2,,,skang ni mcm2 keje kene buat.masak,kemas umah,basuh baju,lipat baju,keje lagi,nak melayan hubby lagi,nasib baik kdg2 husband kita yg masak.tu jer la yg dia tolong.skang ni bila kita dah pregannt,makin ngada2 plak dia nak manja2.tension la..lepas ni kalo dah ade anak,lagi la penatttttttt.isk isk isk.

iezahnet said...

ehehehe... kurang sebulan dah kena tukar panggilan dr cik ke puan... anyway, selamat menempuh satu perjalanan hidup yg baru...

Redhzuan Daniel said...

uols kena sedia dr aspect zahir n batin uols... mcm puteq mcm tk larat dah yg batin itu uolsssss

suka? suka tk? suka? jawab puteq!!!

Ida Puteri said...

he he heee...uols tanya soalan maut la.takdela tak larat sgt.maybe coz pembawakan budak,,,i rasa letih ajer.mcm kak ann dolu2.asyik tido aje kat opis.

Redhzuan Daniel said...

kerja mlm ke uols?

johnjones7940137990 said...

Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

Ida Puteri said...

sape plak ni yg buat marketing kat c ni

eita_zack said...

Ni ape kes plak nih.. siap menjaja plak nih.... hahhahaa..kak ecah ade buat ruangan tuk iklan plak ke kat cni..hahahahaa



[johnjones7940137990 said...
Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

Tue May 09, 02:32:20 AM]

aniza said...

tahniah kawan ku...ko dah bertemu dengan sesuatu yang membahagiakan...selamat menjadi seorang isteri yang solehah dan ibu mithali..