Tuesday, December 27, 2005

Sumthing to Share (this weekend story)

There is sumthing i wanna share with all of you... hu hu hu...

23 Dec 2005, Friday


Today, my working hour is 9 - 5. Since K.K having SLG class yesterday.. so i have to replace her clas from 9.00am - 12.30pm. Huh... TGIF... if not, i have to stay in the class untill 1++pm... Eventhough i got clas from 9.00am to 12.30pm... i'm not fully in the clas (biasa la... >:)) kebetulan most of the diploma students ada presentation this week so, mari masuk dari kelas ke kelas untuk mengutuk presentation students... hik hik hik...


mula-mula students Faryna buat presentation for DMA103- Computer Application in Art and Design... aku pun start la kutuk mana yg aku rasakan perlu... seronok kutuk art work orang... hik hik hik... Next clas was Akma Clas... Computer Graphic Application Subject (agaknya la...) sama gak... Sabrina n me siap makan kacang lagik time student present... mana taknya... artwork hampeh... kalau dok dengaq je... alamatnya ZZZZZZZZZZZ la aku... Totally, for that day, aku kat SLG clas juz for few hours... (arround 1 hour...) ha ha ha... nasib ler...


Petang masuk kelas Fayna lagi tapi DMA101-Multimedia Principles Subject... Presentation final Project... kutuk lagi... hmmmm mari mengutuk di haru jumaat... tapi aku kutuk yang benar n didepan students lagik... orait apa... >:)

24 Dec 2005, Saturday


As usual saturday is for "dating day" for me hik hik hik... pagi arround 10.00am bertolak gi spore... naik bus 170... nak drive tak larat sebab harini definitely jam punya... sampai kat JB checkpoint perghhhh... seperti yang ku sangka kan... Jammm... ye la.. harini christmas eve..

Reach woodlands Checkpoint arround 11.00 am... hmmmm... penat gila... penat menunggu... then waitning for my fiance to pick me up kat Woodlands Checkpoint...pastu straightly went to his house... :)


Sampai umah my fiance makan then solat zuhur then watch TV with my fiance sister... since today was christmas eve... so manyak movie yg besh especially kat HBO... my fiance??? gi keja semula at 2 pm..


Then petang tolong his mum masak.. hu hu hu.. aku bukanyer reti masak sangat tapi setakat simple2 tu ok la... After solat isyak...malam makan malam dengan my fiance..... makan mee soto.. sedappp sangattt...


actually we have planned to go jalan-jalan that night but like i say juz now... since it was christmas eve... main road banyak yg jammm so we decided dok kat umah je... watch DVD... citer "my bed partner" ha ha ha... tak lah kitaorg tengok "Harry Potter the Goblet Fire" Besh gak citer tuh.... :)


Then malam aku balik semula JB... :) Penat n tidur...

25 Dec 2005, Sunday


Wake up early sebab dah janji dengan mak nak balik kampung... sebab aku tak nak jadi macam si tangang so srround 10am bertolak la aku ke kampung... sampai arround 11.30 am...

as usual aku kalau balik kampung selalunya merehatkan diri... makan n tidur n watch TV je la kije aku...


Petang discuss skit with my parents about my solemnisation May next year.. for that occasion, i have to prepare so many things... cause the event will be done on my fiance place... not my place.. hu hu hu baru la ku tahu susahnya nak kawen... not only bout budget, but then bout the procedure... my case lagi la teruk sebab the event is outside from malaysia.. so nak kena prepare macam2 surat... :(

26 Dec 2005, Monday


harini banyak aktiviti yang aku buat... pagi sampai tengahari survey bebarang 4 my majlis... petang balik JB straightly gi umah jiha...


sampai umah jiha... makan soto lagi... mama jiha masak soto... yummy...soto kegemaran ku...slrupppp :P


Malam naik kete myvi (but jiha called myboo) gi temankan anak sedaranya mamam chicken chop kat quinny.... pastu balik umah n solat isyak n zzzzzzzzz

5 comments:

Anonymous said...

thanks kak ecah for spending time with me...was nice meeting u. Makin ayu & berseri2 gitu.Best gossip2 tapi tak puas. Jgn la kurus lagi, nanti bra longgar tak best! Wakakakaa!

i - s h a h said...

Sensored tu comment ko... hik hik hik...

aita_zack said...

askumn...lama tak dengar bite.. gumbira rasa di hati...org nak kawen ... hehhee.. mieuuuwww.. wolf wolf wolf.. hhahaha...

Ida Puteri said...

semekom,,,apa kabo seme? dah lama x denga citer pasal jiha,rindu plak kat budak cantik tu...kak ecah,,,jgn pening2 tau nnti tetido atas lantai

iezahnet said...

k.Ecah kawin kat sebrang tambak ker?? kat sini takde ea??