Wednesday, June 15, 2005

Cerita Hangat (K.K n Wan)

kengkawan semua.... aku ada satu cerita... hua hua hua.... cerita semalam tapi belum basi lagi... masih fresh lagi... pada korang yang belum tau... mai chek nak cerita....

al kisah.... cerita kak kentang @ K.K (bukan nama sebenar) dgn wan la... aku letak dialog wan seperti di bawah.... (kalau terlebih perisa n terkurang tuh maaf la ye...)

Arround 9.15 am, Location: Lecturer Room

Wan : Echah, ko tau tak semalam aku "sentap" dgn kak kentang....

Aku : Apsal dengan dia..?

Wan : Aku x paham dengan dia... Working schedule sepatutnya masuk kul 1.30pm, tapi seboleh2 nak masuk kije kul 11.00am... alasan dia kesian kat student...

Aku : Eh??? Motif nak masuk kije awal2 sebab kesian kat student?

Wan : Aku tak tau lah.... (Gaya bercakap dengan stail belagak skit... he he he) tapi aku dah kata dgn dia... please follow the schedule... tak der maknanya nak kesiankan student tapi diri sendiri asyik pening... (hua hua hua... akak pening la....)


Arround 11.00 am, Location: RnD

Wan : Kau tengok la... she suppose to start working at 1.30pm but then datang kije awal? nanti kalau dah sakit... she will reveal... kita yg salah bagi dia working schedule tak betul.... kejap lagi aku nak pergi tengok kelas dia... aku menyirap nih!!!!

Aku : La... dah kenapa kakak kau tuh???? (then aku pun mem"blah"kan diri aku dari RnD n terus duduk kat kerusi aku lat lecturer room sambil baca notes.)


Arround 11.30 am, Location: Lecturer Room

Aku ternampak Wan meluru masuk ke RnD... Tak sempat plak aku nak tengok muka dia time tuh tapi yg pasti, dari stail dia berjalan ala2 BZ la... then, Wan duduk dalam bilik dia.... sejurus selepas itu.... (arround 5 minutes later) datang la kak kentang....

K. K : Echah, nampak Ridzuan x?

Aku : Dalam bilik dia kot... (Sambil menyambung baca notes IDP)

K.K pun pun slowly masuk ke RnD then terus ke bilik Wan... Dialog seterusnya adalah berkaitan dengan apa yang aku dengar dari tempat aku kat lecturer room. At first, K.K n Wan bercakap x la kuat sangat tapi lepas tu aku dengar suara wan high pitch!!! kalau org kata utk nyanyi mesti hit 7th key, aku rasa suara wan sampai 10th key... (xtra lagi 3 key aku tambah sendiri... hua hua hua)

K.K : Ridzuan akak nak bincang skit

Wan : -Senyap-

Then, K.K bersuara... tapi x begitu jelas... yg aku dengar... "akak nak tukar kelas tu untuk harini je..."

Wan : Tak boleh... tak boleh kak....kalau akak nak tukar kena follow rules, kena isi additional clas form n kena la jugak log in 4 that clas. please follow the rules... susah ke??? (masa nih suara wan agak tinggi skit... 5th Key)

then K.K bersuara tapi aku x dengar la apa yg dia ckp... sebab very the slow... pas tu tetiba wan macam kena Angin apa tah aku pun tak tau.... suara dia tetiba guna 6th key.... n masa nih aku dah tak boleh concentrate baca notes IDP....

Wan : Akak yang bermasalah... akak selalu menyusahkan diri akak sendiri... akak tak nak communicate dengan lecturer lain... pastu akak cerita kat students pasal lecturer lain x support akak... (masa nih wan dah pun menggunakan 9th key nak masuk ke 10th key)tapi sebenarnya akak tu yang problem!!! akak yang sakit!!!! Akak jatuhkan maruah saya kat student... akak ingat saya tak tau??? HAH???? Kenapa orang lain boleh dengar arahan tapi akak tak boleh??? kenapa orang lain boleh follow the rules tapi akak tak boleh... akak ada masalah akak x discuss... benda simple akak jadikan complicated... bla bla bla

then, aku bangun n tutup pintu RnD... ada banyak lagi sebenarnya tapi dah x jelas... aku tutup pintu sebab ada beberapa students kat luar... lama jugak la K.K n Wan bertekak....


itu je ceritanya... kalau korang nak tau lelebih... masuk blog Wan n tanya ngan dia sendiri... yang penting hari tu... aku tak leh nak concentrate baca notes IDP... sampai dalam Clas masa terangkan kat students.. aku Lost kejap... nasib baik dapat cover n nasib baik ada idea nak bagi example kat students... hua hua hua

7 comments:

P 'ewa said...

Caya lah kak ecah.. ada stail ratu gosip.. tapi nape cite x abis..
menggigil ni...

iezahnet said...
This comment has been removed by a blog administrator.
iezahnet said...

ehehehe... very the detail lah uols... dpt bygkan cemana coz masa kejadian tuh kite takde lah.. ader kelas lah nyer...

Bibi said...

well uolss...aku hanya meluangkan masa beberapa minit b4 ths thing ended..b4 that bli makanan la...tapi kakak uolss tu very the la..ada ker patut lepas kena marah boleh tanya aku.."bibi, akak ada buat salah ker"..motif..aku dgn selamba mengadap makanan pun jawablah.."i don't know"..hehhehe

i - s h a h said...

kakak ko tuh memang ler se alip ngal!!!! dah kena macam tuh pun boleh la tanya apa salah dia??? lorrrr motif macam tuh ek.. aku pelik....

akak peninggg uolsss

mama ayu said...

ko nih bibi..patutnya ko suruh kakak kentang tanya balik kat amad apa salah dia...mesti dia tanya balik kat amad..."Wan, apa salah akak...." & yg pasti...amad mesti rasa macam nak terjun bangunan!!! hua hua hua....

sweetie said...

Kak Sehhh tu very the SENGAL...hua huaa huann