Friday, March 16, 2012

funniest thing happen this morning

wat happen this morning..

situation 1


i was bz at kitchen preparing lunch.. then i heard both gals talking.. few mins later..

amani : mama.. try to find us.. ready or not..
nyli: mama.. sye sye.. pissss (please)
amani : mama.. we involving u in our hide n seek..

after that i heard amani say..

amani : ala... adik.. mama dun want to play.. mama ni x best lah.. adik u replace mama u must find me ok..

mama dah ler super bz kat kitchen menyempat nak involve mama pulak..



situation 2

i'm stil at the kitchen.. suddenly amani n nyli come to me.. where nayli holding a hand towel n amani put on the stetoscope (gak nya main dokter dokter)
amani : ok adik.. u jab mama.
adik pon dengan rela menurut apa yg si kakak kata.
amani : ok mama i check ur temperature eh.. ohhh mama u sick.. now please lie down.. i have to give u one more jab n after that u must sleep ok.. i will put cool fever on ur forehead..

serentak dengan itu mereka menarik tgn saya.. alahai.. sapa nak masak kalau mama tidur..

i find it sooo cute.. if i really make my decision to put them in childcare very soon.. i know.. i'l miss all this thing.. ohh baby mama really luv both of u.. 

Friday, March 09, 2012

GRACO playard FOR SALE!!

salams to all readers

well today entry regarding my munchkins playrad where i 've kept inside my store room for few months.. since both munchkins are not using it.. so i wanna sell this playard 

Brand : Graco
Dimension : 38" x 38"
Condition : I can say it is still excellent..(please view the pic below)
Price : $95

 easy for storage juz fold up..
 handle for carry the playyard
 internal part very soft with a quilt.. soft toy on each of the mesh side : a caterpillar, a bug, a butterfly and a snake mirror ! These are very cute toys that will stimulate your baby’s mind and body. 

 suitable for 0-3 years old..
anyone interested.. F.O.C the balls..




Thursday, March 08, 2012

nayli now fully formula milk


salams

alhamdullillah.. my girl nayli now are fully formula milk.. no more "susu cap gantong" yeay.. applause to nayli n applause to mama also.. 

so far i managed to bf both girls till they nearly touch 2 years old.. amani bf for 18 mths while nayli bf for 23 mths alhamdullillah

well for amani is really more easier than nyli.. wat can i say.. amani really can accept that by 18 mths she really have to drink from a bottle n no more chap gantung.. first week she really cranky but stil me, as a mother can control her..

NOT for nayli.. really really hard to make her get used to the bottle.. first day was very tough challenge.. as usual after she having lunch.. automatically she will come to me n chap gantong started for 10 to 15 mins.. on tht particular day.. she fully loaded her crankiness.. she really show off her tantrum.. if i hv to face her alone.. confirm with double confirm.. i'l surrender.. this is not the first time i tried to change her from bf to fm.. 

falsh back.. two time before.. where the first time i try to switching to formula milk when she was 18 mths.. FAILED n me.. REDHA memberikan chap gantong to nayli.. sbb x sanggup tgk nyli berkesedihan.. at tht time aku pon nanes jugak.. (mama yg gembeng)

second time when she was 20 mths.. mission FAILED again.. sebab malam malam nayli dh mcm new born baby nak tidur cari something that can soothe her.. terpedaya juga mama.. sebab kasihan kan nyli.. 

well for the third time i was really motivate enough after i saw my neice aisy adawiyah wasnt bf anymore by the age of 14 mths.. n the mummy,  fetty  was veryy happy since she said.. she can get a very gud time dose off at night.. 

since nyli turn to 18 mths.. she definitely will wake up once every hour.. n me hv to b beside her every night to give milk supply every one hour.. fuhhh really exausted by morning.. that reason is enough for me to stop her from bf..

continue agaian.. now.. at the point of time nayli mintak chap gantong masa first day hari tu.. hubby balik lunch.. so wif his veto power.. they (nyli n her papa) hv a conversation.. but still she show off her tantrum dengan nangis2 dan baring2 kat lantai.. hubby told her few times cuddling her.. but the situation stil the same.. aku yg melihat dh nak berair mata.. at last hubby suruh aku dok dlm bilik.. from my room i heard she shouting.. "mama.. mama... mimick" (mimick aka chap gantong).. mmg dh banjir dh aku.. then hubby ask her to stand at the corner sambil nangis nangis.. at last she surrender.. dlm nangis nangis tu dia tertidur.. sayu aku tgk..T_T

mlm pon sama stil hubby yg settle kan.. n now dah  almost 10 hari.. alhamdullillah no more bf.. kalau aku tanya pon dia akan kata "NO".. 

but now she hv 2 new habbits for drinking milk.. nnt kalau sempat saya update wif pic..


she is graduated from doc jabs very soon.. insyaAllah

salams

tutup kesah maid sengal.. baik aku cerita pasal anak anak aku lg best..

ok.. insyaAllah nxt week nywill hv her final jabs before she's going to primary sch.. the jabs is 5 in 1 plus another jabs for pneumococal.. that means she wil hv 2 jabs where hv 6 doses in it.. wow wow wow..

kira she will graduate from jabs lah ni.. alhamdullillah.. cuma hv to take xtra care for her.. normally my child kalau kena jabs x demam.. but this time i wouldnt know.. dulu time amani demam for 1 day.. alhamdullillah..

hai.. kalau demam kna quarantine lagi la anak mama.. seminggu ni pon dh terasa lama..


Monday, March 05, 2012

bila ada maid yg pelahap

salams

sungguh biadapkan tajuk entry kali ni?? but perbuatan org yg aku nak cerita ni lagi melampau.. kalau ikut hati aku nak aja aku confront ngan dia.. tp bila pk balik konpem la.. dia dgn muka dia yg sengal tu akan buat selamba badak plus kodok kan..

MODE : aku memang dah lama menyirap dengan maid indon ni... 

dah ler lemau.. buat kerja lemah lembap.. pastu buat kerja x sempurna.. aduhhh ko pergi balik indon dah ler.. kalau tengok dia nak keluar ngan mil aku.. perghhh bersiap ala ala nak joget kat tengah jalan ala ala si agnes monica versi gerhana.. adoyy nasib baik aku x peknen kalau tak.. x leh nk luah kan kat sini..

selain buat kerja yg selalu x siap n sempurna serta lemah lembab.. dia ni agak pengotor jugak.. kalau dh masak.. selagi aku x suruh mop dia x mop.. mcm ringan je tangan aku nk libas mop tu kat kepala dia.. kalau aku tanya knp x mop.. setipa hari jawapan mcm di rekod.. "SAYA LUPA" lupa wak luuu.. dah nk abes contract keja.. asyik lupa 24 jam.. aku rasa masa dia kanak kanak dia ni suka makan seranggga kott.. segala semut kat rumah dia .. semua dia clean up makan kasik abes.. sbb tu lupa.. x pon dia mmg fave makan kepala ikan.. ehh ntah la..

kalau tgk imej dia skarang lagi sikit nak sama dengan pontianak.. rambut panjang n mmg dia x suka ikat.. kalau aku suruh ikat dia kata.. rambut dia basah.. pakk kal je dia bukan maid aku.. kalau x konpem sebulan sekali aku tarah rambut dia.. biar ala ala gaya abu bakar elah.. kalau kuku kaki dah mcm nak pecah rekod guiness world book of record.. panjang giler kuku kaki dia.. kuku tgn aku x sempat pandang.. tp senang citer mmg dia ni ala ala nk bergaya je la.. 

part makan yg aku x leh handle.. may be masa rumah lama dulu.. aku x perasan sbb dulu umah aku tu dekat dgn ntuc market so banyak tit bits aku buat stock kat rumah asal abes aku beli lg.. kat rumah baru ni aku jarang beli tit bits.. sebab umah sekarang agak jauh dari supermarket segala.. so kalau ada pon beskot n crunchies anak anak aku.. 

aku noticed all my gals crunchies n biscuit selalu MIA aka missing in action.. tiba aku nak kasik anak aku.. konpem dh tinggal skit ataupon dah abes.. dah tu kalu dh abes x per.. kotak beskot tu chantekkk je tersusun kat tempat yg sama.. kalau korang korang marah x?? berpada pada la makan.. kan.. aku sememangnya x lokek makanan.. BUT dia ni melampau!! cheese.. jam.. utk anak anak aku abes di bedalnya.. plus tadik pagi aku nak masakkan anak anak akuroti prata (instant) since ari jumaat tu aku baru makan 2 ke[ing.. ada baki lg 3 keping.. tetiba harini aku bukak icebox.. prata dh x der.. aku nak amik roti.. pon abes.. nak masak meggi sbb on saturday aku mmg konpem ada lg 2 pack meggi.. pon abes.. 

aku fikir balik.. ari sabtu tu dia masak nasi goreng.. means dia makan nasi goreng .. plus dia boleh abiskan roti wif cheese.. roti prata 3 keping.. meggi 2 bungkus.. dalam satu hari.. pergghhh gila selera hantu raya siot dia ni.. badan sekeping je.. 

makan banyak n nak sedap tp part keja mmg la 0..ZERO performance.. makin lama makin teruk.. kadang kadang aku nak je tampal gambar kakak ipar dia si nirmala bonat tu kat almari dia.. bukan nak dera dia mcm si nirmala bonat.. tapi nak suruh dia muhasabah.. n bersyukur dgn kelembapan + kemalasan + kepengotoran + kepelahapan.. dia tu , org org kat rumah ni masih tolerate dgn dia.. walaupon sebenarnya menyampah tahap cipan..

my gals down wif hfmd

salams

ayoo fuhhh fuhhh.. ok i'm ready to vacumm all the dust on my blog.. haha.. the very gud reason is BZ like a buzz..

after moving here.. a lot of thing hv to b done esp for my lil gals.. amani wif her nursery class.. nayli as usual wif me at home tho i have planned to put her in playgroup class soon.. phewww..

my routine start after solat subuh tilll at nite 11pm.. all hse chores hv to been done in a day.. plus preparing the dishes for every meals n laundry.. pheww penat ok! rasanya if u become a housewife.. 24 hrs is not enough for u.. apatah lagi kalau mereka mereka yg bkerja pastu balik buat kerja rumah lg.. kalau bole nak ta,bah konpem nak tambah masa sehari 30 jam ke.. (sukati aku je.. bersyukur la dgn nikmat tuhan.. kalo 30 jam sehari mampos.. asyik keja je la manusia ni..)

ok.. well the main stories yg nak di kepohkan adalah kisah anak anak aku yg diserang hfmd.. ayoooooo terperanjat mak.. tetiba anak anak i diserang virus HFMD.. mungkin infected frm amani's sch.. n amani.. bring the virus to our home.. so si adik pon terkena lampiasan virus hfmd.. alhamdullillah derang x demam..

actually they caught in fever on wednesday then on thusday nite.. alhamdullillah their temperature going to normal.. both 36.6.. but then the next day i noticed that they hv rashes on their arm.. i juz monitor the condition then at late afternoon i can see few red dotted on their leg.. i tot that was an implication frm takig the medication.. cause one of the medicine stated "stop medication if rashes appears" so i dun take it serously.. n never ever tot about hfmd.. 

hen on saturday i managed to went jb wif all my gals.. n had a very nice gossiping session wif both my sisters.. mum n my bro.. biasala kalau dh jumpa mcm mcm story keluar.. after i went back spore tht night.. i noticed more rashes appear on amani's leg.. esp at the foot.. astargfirullah.. masa tu dah terdetik.. hfmd kah ini? juz told hubby kena jumpa mr doc tomorow morning..

nxt morning.. we went to see doc n confirm both gal.. infected wif tht virus.. astargfirullah.. but the doc said.. no need to worry cause al the rashes dry out.. aka healing process.. then we r advice to quarantine them at home wif 5 days of mc.. another thing yg lagi merisaukan aku adalah anak sedara aku aisy adawiyah.. since a day bfore my gals play wif her.. takot pulak virus ni jangkit kat dia.. sepantas kilat i told my sister to monitor her dotter..

i dunno how serious is HFMD.. but kalau dah virus tu.. but i heard some cases really dangerous esp to the babies below 2 yr old.. juz hope they get well soon insyaAllah..

Thursday, December 22, 2011

kami telah berpindah..

salams..

aduhai so long nvr update ths blog.. ssyoooohhh the sawang sawang.. so many things happen.. personally in my life.. and the times seems limited for me especially i hv 2 princesses which need TLC from me.. hahah.. including her daddy too.. ayoooo.. 18 SX nih..

well guys.. after a lot of things happen.. yup now my small family included mil n sil n not forgotten the sengal maid has moved to old hse at jurong.. (ths is the hse where m officially declared as a wifey to a wonderful hubby aka senang cerita kat sini lah i di nikahkan).. so the chronology is june 2006 - sept 2007 i was in jurong then sept 2007 - dec 2011 in wdlands n yes dec 2011 back to jurong till..  ntah tatau la sampai bila plak..

penat!!! thats the right words.. cause when involving pindah randah.. u hv to packing thngs n then unpacking plus.. rearrange for hundred times til it's meet ur satisfaction.. oh.. as for me.. m only doing the unpacking job since most of the things here belong to mil n sil.. so i x berani nak kacau.. kang rosak ke pecah ke?? panjang pulak ceritanya nanti.. baik aku dok diam diam sudah..

by right it is not my hse pon.. ya.. since m married.. ths is my life.. alhamdullillah m stil hv the shelter to stay in wif my cute family.. BUT since it is going to 6th yrs.. as a normal person m also hv the feeling to hv my own nest.. yup patience is the right word for me till ths stage.. alhamdullillah Allah swt gv me strength to go through all the kinds of situation..

bohong lah kalau i kata i nvr terasa hati dgn in laws.. dah stay in the same hse plus my hubby hv 9 siblings which is 5 of them is sils.. kalau diorg buat pakatan sulit utk jatuhkan aku pon boleh!! cuma so far i juz do wat m suppose to do.. i juz told myself i've been here wif sil n mil juz bcoz hubby sediakan tempat tinggal disini.. n tempat isteri di sisi suami.. n then i always ambil pendekatan "ada aku kesah!!" if i heard they say something bad bout me.. 

whoppsss terlajak sudahhh.. well sebenarnya the truth is i nak cerita pasal penghijrahan i.. tgk la gambar munchkins tu.. adusss.. sedang i bz kemas kemas i terdengar mereka bersuka ria ala ala ada bday party.. then i tgk rupanya.. sedang bermain dengan sampah.. nasib baik sampah tu cuma old newspaper yg kita guna utk balut all the fragile things.. haha.. dh nama budak budak.. derang pk fun aje..

ok guys.. ada masa i post lg.. rindu sebenarnya nak ber posting kat blog.. tp masa sangat mencemburui daku.. 


Thursday, October 27, 2011

When Sara Amani read the bedtime story to her sister


Salams
for so long ths blog nor been updates! How bz I am..

Guys enjoy the vids when Amani read a bedtime story for her lil sis.. My hb record the vids half way before she said "the end" to the story..

Actually the person in charge (haha) for reading bedtime story every night was my hb.. Well, that time hb was inside bathroom while me bz doing some washing all their teats n bottle.. May b too long waiting for daddy to read the book so, she read herself to Adik..

Enjoys

Wednesday, September 21, 2011

Nayli wif her slow motion dance

Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, August 26, 2011

Regarding hijab.. Tonton lah..

Published with Blogger-droid v1.7.4